Turističke destinacije 2018-07-17T08:05:36+00:00

Turističke destinacije Opštine Knjaževac

Do Knjaževca se lako može stići iz više pravaca. Železnicom i drumskim putevima opština je povezana sa Zaječarom, Borom i Negotinom na severu, Svrljigom i Nišem na jugu, a posebnim saobraćajnicama preko Boljevca i Sokobanje sa auto – putem Beograd – Niš.

Najvažnija drumska saobraćajnica je magistralni put koji se pruža iz pravca Zaječara, prolazi preko teritorije opštine Knjaževac u dužini od 22 km i ide prema Nišu.

Opština se odlikuje velikim kontrastima u reljefu.

Pruža se od mirnih ravnica u dolini Timoka, pa sve do strmih vrhova Srbije na Staroj planini.

Ski centar na Staroj planini, sa oko 13 km staza, ski liftovima, gondolom i smeštajnim objektima raspolaže kvalitetnim uslovima za zimski-planinski turizam.

Na samo 5 km od grada nalazi se banjski izvor – Rgoška Banjica. Na mestu gde termalna voda izvire, formiralo se prirodno jezero, omiljeno izletište Knjaževčana i posetioca.

O Knjaževcu

Oivičena padinama Stare planine, Tresibabe i Tupižnice, ispresecana rekama, čije obale povezuju brojni mostovi, opština Knjaževac predstavlja romantično stecište, koje svojom ponudom može da očara i razgali.

Detaljnije

Istorijat

Najstariji dokaz ljudske postojbine na teritoriji opštine Knjaževac je pećinski crtež, u ataru sela Gabrovnica, koji datira iz praistorije.

Detaljnije